Standardmaskiner, specialmaskiner och automationslösningar

Efter drygt 60 år i branschen kan vi med säkerhet säga att vi har stor erfarenhet av att producera verktyg och maskiner för bearbetning av rör, tråd och profiler. Initialt specialiserade vi oss på verktyg men våra kunder utvecklade med tiden ett behov av maskiner och automatiserade flöden.

Möjligheten att erbjuda en helhetslösning som är skräddarsydd för dig är det viktigaste för oss. En stor del av vår produktion går till fordonsindustri, möbelindustrin och hantering av papperspåsar där vi idag hjälper till att erbjuda standardmaskiner, tillverka specialmaskiner och automationslinjer för framtagning av pallstapling, lyftbord, stolar och motorinredning.

Pressverktyg

Stansa, prägla, håla och kapa. Metoderna är många. Vi har lång erfarenhet av att tillverka excenterpress-verktyg som är specialiserade inom bearbetning av rör, tråd och profiler.

Pressverktyg

Standardmaskiner

Tillsammans med BORS standardprogram har vi har nu kompletterat vårt utbud av standardmaskiner med agenturen av Transfluid.

Standardmaskiner

Specialmaskiner

Vi arbetar med att ta fram specialmaskiner som kan anpassas efter ditt behov och din verksamhet, för minskad manuell hantering

Specialmaskiner

Automationslösningar

Det är viktigt för oss att du blir nöjd i vårt samarbete. När vi arbetar tillsammans skapar vi systematiskt en process som garanterar att du får det du och din verksamhet behöver. Med vår hjälp får du en lösning med hög prestanda och kvalitet.

Automationslösningar

Farfar startade verksamheten redan 1958

BORS är ett familjeföretag med en lång och händelserik historia, alltsedan bolaget startades 1958 av Thure Henriksson. Det är hans barnbarn Anders Henriksson som leder BORS idag. Våra kännetecken har alltid varit genuint hantverk och traditionellt verktygsmakeri från grunden. Det här är något som vi fortfarande bär med oss och kontinuerligt vidareutvecklar tillsammans med ny teknik och alla möjligheter det för med sig.

Ända sedan 1958 har vi konstruerat och levererat lösningar till tillverkningsföretag världen över. Och vi fortsätter att investera och bygga på samma plats där allting startade. I Bor.